Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 7 septembrie 2024

Taxa pe garanție sau taxa de 50 de bani

 Deși din punct de vedere al legii , taxa pe garanție sau 50 de 💸 este buna pentru mediu, pentru populație înseamnă mai mult decât credem.

Pentru început s-ar face curățenie în mediu.

Din alte motive nu este bună pentru populație.

Și iată de ce :

1. Se umblă la banii populației, cu alte cuvinte cu cât consumi și arunci cu atât mai mult ești penalizat ( sau rămâi fără 💸 in buzunar).

2. Apar persoane dubioase sau nevoiașe care încep să colecteze peturile, sticlele sau dozele și să fie plătite de persoane înstărite din punct financiar fie să le aducă ei la centrele de colectare a magazinelor.

3. Apar persoane sau angajați ai diferitelor societăți care își trimit la centrul de colectare cu dubele sau mașinile de firmă deșeurile supuse acestei legi, această lege fiind la limita legii din punctul de vedere al celor de la ANAF.

4. Apar conflictele între persoanele dubioase și angajații diferitelor societăți care se așează la rând.

5. Apar cozi la intrarea în magazine, acolo unde automatele sunt amplasate la intrare 

6. Aparatele se pot bloca și din cauza fluxului mare de clienți, nici un angajat al supermarketurilor nu doresc și sunt instruiți de către agenții de pază să nu ofere suport pentru deblocarea acestora.

7. Lipsa agenților de pază pentru că persoanele care se așează la rând încep să se certe.

8. Lipsa instrucțiunilor de primire a deșeurile care se supun acestei legi este ambiguă ( dacă au sau nu însemne pe etichete cu ambalaj cu garanție, dacă să conțină sau nu produse în ele sau mai nou să conțină capac la ele).

9. Automate arhinsuficiente la numărul de clienți care vin și depun deșeurile.

10. Automatele ori sunt așezate în parcări sau la intrări în supermarketuri sau sunt insuficiente.

11. Dacă se reușește să se ajungă până la sfârșit și să se ridică bonul pentru depunerea deșeurilor, anumite persoane îl utilizează în magazinul respectiv sau în lanțul de magazine chiar în ziua respectivă său îl strâng pentru o perioadă mai îndelungată și utilizează pentru o achiziție mai târziu.

12. Din peturile respective, se fac noi peturi ( de culoare închisă care vor mirosi a pet incinerate sau topit nocive pentru mediu și corpul uman ) care vor fi de culoare închisă și vor fi folosite de către furnizorii de băuturi ca și ambalaje, deși sunt cancerigene ( apariția cancerului la oameni urmând să fie mai mare ) pentru că produsele vor fi infectate cu substanțe chimice noi și vor apărea noi boli sau cancere.

13. Din păcatele automatele nu triază deșeurile decât după codul de pe ambalaj, nu le și sortează ( peturi la preturi, dozele la doze și sticla la sticla ). Dacă peturile și dozele se mărunțesc și refac altele noi, la sticle acestea pot fi ridicate și refolosite prin spălare și reutilizate.

14. Unele peturi se află la cea de a treia sau a patra reciclare sau mai mult și peturile ajunge de culoare opacă sau semideschisă.

15. Persoanele care intră în magazine dacă reușesc, cu bonuri valorice primite, deja intră iritate in magazin și pot face scandal în supermarketuri când dau de un nou factor perturbator în magazin sau o coadă la casă.

16. Prin instruirea persoanelelor care să nu se prezinte la repornirea automatelor, supermarketurile își revin din așa zisul faliment din cauza neplăți la timp de către statul român pentru plățile cu cardurile de masă, cardurile sociale și mai nou bonurile valorice de la automatele de colectare a deșeurilor.

17. Prin creerea centrelor de colectare în afara magazinelor, în centre special amenajate așa cum erau înainte de 1989 se pot crea noi locuri de muncă.  Aceste centre pot oferi bonurile valorice care se pot utiliza în orice magazin,iar timpul pierdut va scădea.

18. Bine că în momentul de față nu se face reciclare și pentru peturile la 5L și borcane și pahare.

19. Persoanele foarte active nu vor avea timp decât în week end și vin la supermarketuri și  vor crea cozi infernale.

20. În funcție de consumul fiecarei persoane lipsa în buzunar poate fi minim 150 de lei în sus, fix cât ar însemna deplasările cu automobilul pentru o zi, trei zile sau o săptămână.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu