Faceți căutări pe acest blog

marți, 20 decembrie 2016

Evoluția speciei umane

Evoluția speciei umane.
Un titlu greu.
De ce ? Iată de ce.
Specia umană încă de la  început a evoluat.
Exemplele ar fi multe :
1. Prima scânteie intre doua pietre care  apoi a produs focul;
2. Focul obținut prin frecarea a doua lemne;
3. Focul obținut cu ajutorul brichetei;
4. Focul obținut cun ajutorul benzinei;
5. Apariția roatei;
6. Apariția roatei confectionata din lemn
7. Apariția roatei confectionata din cauciuc;
8. Apariția căruței trase de cai;
9. Apariția tramvaiului tras de cai;
10. Apariția mașinilor;
11. Apariția mașinilor moderne;
12. Apariția actualelor mijloace de transport;
13. Aparitia primului telegraf;
14. Apariția primului apel telefonic;
15. Apariția primului telefon;
16. Apariția primului telefon mobil;
17. Apariția primelor drone;
18. Apariția primelor case;
19. Apariția electrocasnicelor;
20. Apariția calculatoarelor;
21. Evoluția automobilelor;
22. Evoluția telefoanelor mobile;
23. Evoluția mijloacelor de transport;
24. Evoluția calculatoarelor în timp;
25. Evoluția electrocasnicelor în timp;
26. Evoluția sistemelor de telegrafie;
26. Evoluția în modul în  care sunt criptate informațiile;
27. Apariția internetului;
28. Evoluția internetului.
Iată ce inseamna evoluția speciei umane în câteva dintre domeniile cele m-ai intalnite.
Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care specia umană le-a utilizat pentru a își îmbunătăți calitatea vieții dar și durata vieții.


duminică, 18 decembrie 2016

Despre taca-paca

Așa cum scrie în acest titlu, vreau sa va scriu despre taca-paca sau bijnita. Ce înseamnă taca-paca sau bijnita? Este acea procedura în care oamenii fac tranzacții pentru a vinde, respectiv a cumpăra diverse lucruri fără a fi declarate. Exemple ar fii : cumpăr un porc, o curca, un vițel, niște ouă, etc. Cine sunt vinovați pentru aceste lucruri? Actuala generație care ne conduce! De ce ? Pentru că ei au trăit înainte de 25 decembrie 1989 acele vremuri în care făceau astfel de lucruri. Acele vremuri în care spuneau : ma duc la șeful cu un kilogram de roșii,un pește prins la pescuit, niște șorici, etc, ca sa nu ma concedieze. Numai ca între timp vremurile s-au schimbat și actualii șefi au ajuns în poziții de conducere ale or ale unei companii, or ale unui oraș,județ sau țară. Aceștia bineînțeles că atunci când au ajuns în aceste poziții au inceput sa se folosească de ele pentru diverse lucruri utile acestora. Dovada consta în exodul enorm al românilor care nu numai că au ales calea pribegiei peste hotare dar s-au și stabilit acolo. Foarte multi dintre aceștia intemeiandu-și familii în afară țării, ba chiar stabilindu-se definitiv acolo. Iar dovada ca românii încă fac taca-paca este faptul concret în care aceștia își fac abonament e la televiziuni digitale, fac comenzi online de la anvelope, biciclete și alte produse necesare pentru a trai bine. Doar dacă cu toți am făcut comenzi electronice la diverse companii, de ce nu ar facea și cei din afara țării. Până la urmă poți sa trăiești frantuzeste,spanioleste , nemțește, englezește, etc dar sa cumperi la prețuri românește. Așa că avem proprii vinovați pentru : 1. Declinul natalității; 2. Scăderea numărului de locuitori ai țării; 3. Declinul economiei țării; 4. P.S. ultimul sa inchida lumina de la întrerupător.

Puterea cuvintelor dintr-o propozitie

În această dimineață vreau să vă scriu câteva rânduri despre puterea cuvintelor dintr-o simplă frază. Dar ce înseamnă un banal cuvânt? Un cuvânt reprezinta acea insiruire de consoane și vocale care definesc un cuvânt, inclusiv aceasta frază. Acum vine urmatoarea întrebare : ce înseamnă puterea cuvintelor? Iată ce înseamnă : știu ca deja ați citit ultimele doua fraze, iar în subconștientul dumneavoastră ca și cititor v-ați activat întrebările aferente acestora. Aceasta reprezinta puterea cuvintelor. Puterea cuvintelor dintr-o frază. Simplu nu ? Dar când modul în care sunt adresate, exprima și mai mult. Pot defini nu numai o banală frază, dar și o stare de spirit sau chiar face o caracterizare a persoanei care a enunțat-o. Fraze care pot defini multe lucruri. Fraze ca de exemplu : Ești gay ! No woman, no cry ! O sa îți arat eu ca o să îți fie frică de mine! Lasă că o să vezi tu ca nu o să mai ai! Îți rup urechile ! Dacă tu îmi ataci copilul și eu te voi ataca ! Cine ești sa îmi comanzi mie ! Știți cum sunt acele persoane, care au ... ! Cunosc un judecător... Ai avut vreo dată internet de la providerul de internet de la concurenta, deși tu nu ai avut niciodată așa ceva. Ce știi să faci ? Cluj! Ieși! Iti este teamă?  O sa fac eu sa iti fie tie teama ! Și  altele.
Dar cea mai mare problema nu îl reprezintă modul în care aceste fraze sunte exprimate ci și persoana care le rostește. Daca persoana care le rostește este într-o funcție de conducere sau de profesor sau doctor deși exprima o astfel de frază, nu numai că îți poate aduce etichetari greșite, dar își demonstrează și adevărată față întunecată. O față pe care de multe ori nici măcar nu îți dorești să ai contact sau te gândești de doua ori înainte dacă sa vrei să mai ai contact cu aceea. De exemplu : știți cum sunt acele persoane care au acea boala ! Dar tu știi ca acea persoană care stă lângă tine poate avea acea boală sau poate fi avocatul care te apară în instanță sau judecătorul care trebuie sa îți decidă nevinovăția în fața completului de judecată, sau polițistul care asigura ordinea și paza dintr-un oraș ? Iată aceste simple fraze reprezinta puterea cuvintelor. P.S. : De ce am aliniat aceste fraze în modul acesta ? Pentru că acest text mai întâi trebuie analizat sa vedeți ce a vrut să scrie autorul și apoi bun de meditat și în final de digerat.

joi, 15 decembrie 2016

Despre franciza

În această dimineață vă voi scrie câteva rânduri despre franciză.
Iată ce înseamnă cuvântul franciză conform dicționarului explicativ romăn :
" FRANCÍZĂ, francíze, s. f. Dreptul acordat de o întreprindere cu renume unei alte întreprinderi prin care aceasta din urmă poate să exploateze drepturile de proprietate intelectuală sau industrială ale francizorului, în schimbul unei contribuții financiare, în scopul producerii sau livrării de bunuri sau al prestării de servicii. – Din fr.franchise."
Dar ce înseamnă din punct de vedere tehnico-financiar acest lucru ?
Iată ce înseamnă acest lucru din punctul meu de vedere :
1. Toată lumea  cunoaște patiseriile Fornetti, dar puțin cunosc faptul ca aceasta este o franciza.
Ce înseamnă acest lucru : tu ai spațiul și o suma de x lei, iar noi  venim cu reclama luminoasă, cuptoare, dar și cu materialul de copt singurul lucru pe care trebuie tu ca persoană să îl faci este să  îl coci și apoi sa îl vinzi, iar apoi profitul se împarte intre terți.
2. Toată  lumea știe restaurantele  McDonald's, KFC, Springtime, etc.
Dar ceea ce bănuiesc că nu cunoașteți este faptul că și acestea sunt franciza. 
Dar față de modelul de mai sus, proprietarul afacerii vine și  cu următoarele : uniformă, dar până și conversația de vânzare.
Nu știu dacă ați observat dar de fiecare dată când mergeți și va cumpărați un hamburger si  cereți un suc vi se spune ca un meniu este mult mai bun ca preț și aveți niște beneficii suplimentare ceea ce în acel moment îl aveți.
3. Alianțele auto sunt tot un fel de franciză. De ce ? 
Iată de ce fiecare constructor auto dorește să își consolideze imaginea pe segmentul de piață pe care îl reprezintă.
Astfel o sa observați ca cei mai mari constructori de automobile se aliază cu alți constructori mai mici.
Deși alianta aceasta seamăna cu o franciză ea este ceea ce se cheamă un shareholders, adică tu ai acces la tehnologia mea, eu care sunt net superior ție ca și tehnologie am voie să utilizez ce este nou, iar tu ca persoană mai mică te voi face sa crești prin ați oferi acces la tehnologia mea care m-a consacrat. 
Bineînțeles ca vom folosi același nume ca și  până înainte, dar angajații noștri ne va ajuta pentru a dezvolta mai departe tehnologia.
Dovada fiind grupul Renault Nissan  Dacia, Grupul Vag și Suzuki, Grupul PSA, Grupul BMW. 
3. Din punctul de vedere al cumpărătorului o reprezentanta auto este aceeași. Dar aici avem concesionar și reprezentanta.
Din punctul de vedere al cumpărătorului este tot una.
Dar din punctul de vedere al producătorului nu este același lucru. 
Pot să  vă spun că în fața producătorului reprezentanta are intaietate pe când concesionarul auto este al doilea. 
Pana la urma mașinile sunt toate la fel, până și serviceurile sunt la fel, dar preturile și modul în care este tratat clientul este altfel.
4. Apelul telefonic ca este pe cartelă sau abonament este acelasi lucru.
De ce ? Pentru că fie ca ești pe abonament sau cartelă tot faci un apel telefonic sau utilizezi pachetele de  date.
De altfel s-a impământenit ideea ca dacă ești pe cartela nu poți fi prins. Nimic m-ai fals. La primul apel pe care îl faci la o persoană cunoscuta ești foarte ușor identificat. De altfel și când se utilizează pachetele de date, la fel ești foarte ușor de identificat.
Beneficii : la abonament după doi ani poți să  îți înlocuiești actualul dispozitiv cu unul nou, la cartela trebuie sa îți faci credit sau să îți cumperi telefon nou nesubventionat de operatorul de telefonie.
5. La fel acest lucru se intampla și în cazul telefoniei astfel ca avem reprezentanta sau Store magazin,
franciza și partener de telefonie.
Cam acesta ar în mare parte francizele cele mai mari întâlnite. 

O zi bună ! Să  aveți parte de o zi senina !


luni, 12 decembrie 2016

Și se du' alegerile parlamentare

Iată ca trecu' și alegerile parlamentare.
Alegeri parlamentare la care cu toți am asistat.
Unii ca simplii votanți, alții ca membrii ai comisiei electorale.
Membrii ai comisiei electorale care bineînțeles ca sunt persoane afiliate a unei doctrine politice.
Dovada constând în numărul foarte mare de tineri care au participat la aceste alegeri.
Componenta membrilor secției de votare, fiind de la observatori până la vicepreședinte și  președinte al secției de votare.
De altfel  fiecare membru al secției de votare, având atribuții diferite.
Astfel ca tineri observatori de azi putând ca mâine sa ajungă vicepreședinte sau președinte al secției de votare.
Bineînțeles că vicepreședinte și președintele secției de votare în afara răspunderii de buna alegere a secției de votare, mai au și următoarele atribuții : sa constate, sa anunțe biroul electoral central atunci când apar probleme.
De altfel sa constate dacă o persoană are voie sau nu sa voteze ( adică sa o împiedice sa voteze - caz penal ).
Dar până să ajungă acolo un simplu observator trebuie să meargă la instruiri, peste instruiri.
Iar apoi după ce se termină votul, trebuie să in numere numărul de voturi  ( una mie, una ție,  etc ).
Apoi sa se deplaseze la primăria și apoi consiliul județean unde să le centralizeze.
Bineînțeles ca totul trebuie pregătit din timp astfel încât cei care sunt arondați unei secții de votare trebui să pregătească și secția de votare.
Iar la sfârșit se vor da note explicative peste explicative din partea președintelui al secției de votare pentru orice neregula găsită.
Ba chiar sunt și renumerati pentru  munca depusa, cei drept prea puțin pentru volumul de muncă depus, când de fapt ei ar trebui să fie renumerati de către partidele politice pe care le reprezintă. Este interesul acestora de a anunța orice ilegalitate care se desfășoară în cadrul secției de votare la care îi sunt trimiși reprezentantii, doar plătesc cotizații lunare pentru a fi membru de partid.
Ceea ce s-a putut observa cu ochiul liber,este faptul că numărul tinerilor care au participat la acest vot este foarte mare.
Ceea ce înseamnă că în viitor,  se pare că meseria de politician va fii foarte apreciată.
Se pare ca dorința tinerilor romani de a conduce o companie sau departament nu mai este de actualitate, ci vor sa conducă și o țară întreaga.
Ceea ce se mai poate observa cel mai mult este faptul că numărul fetelor care doresc să intre în politică este din ce în ce mai mare, doar fostul președinte al României, domnul Traian Băsescu a spus că va fi o doamnă, așa că ...




sâmbătă, 10 decembrie 2016

Care ar fi rolul părinților în societatea modernă

Așa cum reiese din acest frumos titlu vă voi scrie câteva rânduri despre părinți.
De altfel doresc să vă spun că acest articol este o continuare a articolelor m-ai vechi.
În ziua de azi trăim într-o lume haotică în care timpul acordat familiei este din ce în ce m-ai scăzut.
De ce acest  lucru  ? Pentru că timpul și sarcinile de muncă sunt din ce în ce m-ai mari.
Astfel o mare parte din oamenii care muncesc în momentul de față peste program pentru a își îndeplini atribuțiile de muncă nu au timp și de familie.
Atribuții scrise atât în fișa postului.
Atribuții pentru care noi ca angajați trebuie să le îndeplinim.
Atribuții pentru care răspundem în fața superiorilor.
Atribuții pe care l-a rândul lor, superiorilor noștri trebuie sa le îndeplinească în fața conducătorilor.
Atributii pe care cu toți trebuie să le îndeplinim.
Atribuții pentru care cu toții pierdem zile și ore întregi peste program.
Atribuții care ne mănâncă orele și zilele astfel încât cand ajungem acasă sa nu m-ai avem timp și de membrii familiei.
Atribuții în care conducătorul a unei companii le cere angajatilor săi.
Atribuții fără de care conducătorul al unei companii nu și ar mai găsi locul top 10  cele m-ai valoroase dintre acestea.
Dar care ar fi rolul părinților în această lume tot mai nebuna, în care toată lumea umblă doar după atribuții și promovării?
Iată  care ar fi rolul acestora :
1. De a naște unul sau mai multi copii, lucru imposibil de făcut datorită faptului că timpul acordat familiei este din ce în ce mai mic;
2. De as crește copii, din nou, această atribuție de părinte este foarte greu de îndeplinit.Astfel ca avem bunici,bone și afterschool care să îi țină ocupați pe copii până când părinții vin de la locul de muncă, poate ca prea mult timp, acest lucru mancandu-le acestora copilaria pentru niște ambiții părintești;
3. De a își educa copii; și  da nu inseamna doar o școală bună și un afterschool, ci și o vizită la teatre,muzee,cinematografe și de a le povesti istoria tarii sale;
4. De a îi susține în ceea ce vor să întreprindă.
Aici as putea sa va spun ca am găsit cazuri în care părinți cu situație financiara ridicata își bonuseaza copiii cu o mașină,casă etc
Sau cazuri total diametral opuse.
Am văzut cazuri în care părinții cu situații financiare ridicate în care chiar dacă si-au bonusat copii cu mașina, casă  sau altceva le-au zis în fața : ai această mașină sau casă, dar acum mergi și caută un loc de muncă.
Eu ti-am dat mașina sau casă dar tu trebuie să o întreții!
Vrei sa te plimbi cu mașina?
Mergi și caută - ți un loc de muncă!
Astfel prin aceste fraze, acești  părinți le dau lecția suprema a vieții : dezvoltarea instinctului de supraviețuire cât și aflarea modului, valoarea muncii pe care o prestează cât și valoarea banilor obținuți.
Astfel aceștia când vor deveni părinți să își poată cunoaște responsabilitatile pe care le au față de familie, dar și la locul de muncă.
5. Atribuțiile de a le oferi familiei cât și copiilor lor un mediu cât m-ai stabil și echilibrat.
6. Atribuții de a aduce un venit stabil în casă pentru a susține o familie și membrii săi.
Acesta ar fi rolul părinților moderni în actuală societate modernă în viziunea mea.

miercuri, 7 decembrie 2016

Sistemul de executare silita

Astăzi voi scrie câteva rânduri despre bănci și sistemul judiciar respectiv judecătoresc.
De ce despre  acest subiect foarte greu ?
Simplu ! Iată de ce :
Fiecare dintre noi am avut câte un vis : o casa, o mașină, un apartamentip,  etc.
Așa că am făcut mici  sau mai mari sacrificii, iar intr-un final în fața  băncii  am ajuns și am cerut un împrumut pe care l-am primit dîn partea băncii prin angajatul sau care un zâmbet strengar l-am și  primit.
Următorul pas a fost să mergem să  ne luăm lucru mult visat : acea  casă,  acea mașina, acel bloc, am construit o casă, etc.
Intre timp apoi familia s-a înmulțit și am început să ne dorim o casă mai mare, o mașină maîn încăpătoare,  așa că  între timp am fost din nou la banca pentru  alt credit , alte visuri.
Doar  ca acest sistem frumos nu este chiar asa de frumos precum pare.
De ce? Iată  de ce intre timp a apărut criza,unii dintre noi ne-am pierdut locurile de munca ,alți nu au mai suportat povara ratelor și ne-am trezit în fața lucrului împlinit.
Executare judecătorească sau popiri pe venituri.
Dar cireașa de pe tort este modul în care ești executat.
Ajungi sa fii executat silit de catre bancă printr-un judecător executoriu chiar și de la  sute de kilometri de locul unde se trăiește.
Astfel pe cheltuiala noasta nu mai că după câțiva ani de plata trebuie sa te duci  ca sa rezolvi asa zisa problema.
Cheltuiala pentru care este posibil  ca cineva din sistem sa se folosească de a te deposeda de bunuri și  de a avea interese în scopuri personale.
Cum pare acest lucru ?
Ca un viol . Un viol în care cu toți neam lasat copii pe mana violatorilor.
De ce acest  lucru?
Simplu prin simplu fapt ca am deschis ușa de la apartament, am deschis geamurile larg, iar apoi ne-am dezbracat de haine și  am așteptat ca violatorul sa vina peste noi.
Este același lucru dacă vreți cu participarea la o crimă cu sau fără  premeditare.