Faceți căutări pe acest blog

duminică, 31 mai 2015

Zilele Ploiestului 2015 Palatul Culturii

Aseara am fost cateva ore in zona Palatului Culturii cu ocazia zilelor orasului Ploiesti.
O idee interesanta mi s-a parut cu aprinderea acelor lumanari, dar care cred eu ca trebuia sa fie aprinse mai tarziu.
O idee si mai buna ar fi fost daca s-ar fi utilizat candele mai mari, gen candela utilizata de catre locasurile de cult.
Acest lucru poate impiedica un posibil incendiu, mai ales ca acestea au fost amplasate si intr-o zona pietonala dar si in zona spatiului verde.
Cablul de alimentare, trebuia ingropat sau camuflat sau gasita o solutie (cate o scandura sub forma de plan inclinat inainte si dupa cablu si eventual invelit cu o mocheta, sau altceva ), pentru a permite trecerea mai usoara a persoanelor cu dizabilaitati, carucioare in care se aflau bebelusi.
Cablul de alimentare se putea aranja prin gradinita, fara a mai ingradi locul de trecere pentru persoanele cu diziabilitati sau a persoanelor care aveau un carucuior cu copii.
In zona fantanelor arteziene exista zone in care capacul anumitor doze lipseste cu desavarsire, ceea ce poate duce la electrocutare, m-ai ales ca aceasta zona este frecventata de catre copii.
In zona cladirii Casei Albe exista  zone in care unele becuri lipsesc cu desavarsire.
Nu mai spun ca sunt zone unde acestea au facut condens, ceea ce in timp acest lucru va duce la un posibil scurtcircuit.Trebuie gasita o soluti astfel incat sa nu dam gauri in cape ca sa intre apa de ploaie, zapada, etc, dar care sa permita evacuarea condesului din zona respectiva.
Numarul de standuri cu bere si numarul de scaune a fost mic.
Numarul de scaune a fost redus pentru ca foarte multe persoane s-au "parcat" acolo cateva minute, ore fara a permite accesul si a altor persoane in aceea zona, probabil ca si alte persoane doreau sa se "parcheze" cateva ore bune acolo.
Bancile erau ocupate, treptele Palatului Culturii erau ocupate.
In momentul in care se dorea cumpararea unei cutii de bere ti se punea in pahar ( un lucuru bun ).
Focul de artificii care s-a tras in zona esplanadei Casei de Cultura a fost cam jos, poate a fost cumva cu "dedicatie" pe sediul Petrom si Camera de Comert Exterior.
Poate ca amplasarea standurilor ar fi fost mai buna daca s-ar fi facut, chiar in dreptul parcarii Casei Albe, astfel ar fi dus si  la marirea numarului de standuri si mese cat si mascarea cablului de alimentare respectiv.
In zona magazinelor, supermarketurile erau deschise, ceea ce ar fi permis si cu alte bautari in zona.
Daca accesul cu alte bauturi nu a fost permisa, macar se poate lua decizia ca supermarketurile respective sa nu vanda in ziua respectiva bautura, fara a inchide magazinele respective.
Eventual un sigiliu pe depozitul pentru bauturi ale supermarketurilor,magazinelor, in ziua respectiva din partea Jandarmeriei, Politiei Locale ar fi de ajuns.
"Mancarea" care era servita in zona standurilor, erau sandwichuri.Cel putin erau la reci. Nimeni nu doreste sa vina la zilele unui oras si sa manace sandwichuri.
Poate ca mancarea traditionala din zona respectiva sau din multitudinea culturara existenta in localitatea, judetul respectiv ar fi de bun augur.

sâmbătă, 30 mai 2015

De pe drumurile patriei

In urma calatoriilor pe care le-am facut pe drumurile tarii am ajuns la urmatoarele concluzii:

1. In cazul autotrenurilor este nevoie si de implementarea a unei solutii pentru ca anvelopele remorcilor autotrenurilor sa nu mai arunce cu pietre.Un exemplu bun este Atp Exodus sau EVW Holding, etc.
In acest fel se poate evita ca autovehicolul din urma sa fie improscat cu pietre, etc. 

2.In cazul autotrenurilor care au remorca cu usi este necesara gasirea unei solutii ( gen husa sau alta solutie ) ca si acestea sa fie acoperite, pentru a nu  se pierde din incarcatura.Acest fapt se datoreaza balansului dintre usi. 

3. In cazul infrastructurii  feroviare nu este necesar sa alcatuim un tren care sa plece din Bucuresti si sa ajunga in Cluj Napoca sau alta destinatie.

4. Este necesara de creerea unor noduri feroviare in zonele industrializate si de a alcatui trenuri de calatori, respectiv marfa, etc care parcurg aceste noduri.

5. Prin crerea a unor astfel de noduri in viitor, timpul de parcurgere si timpii morti vor scadea in timp.

6. De altfel prin anticiparea a unui timp de intarziere, intre noduri, acestia vor perimite calatorilor sa poata sa viziteze diferite puncte de interes local ( muzee, biblioteci, etc).

7.In timp acesta perioada moarta se poate reduce, dupa ce se vor face investitii in infrastructra, acolo unde este cazul. 

8.Transportul de marfa pe calea feroviara se poate face cu usurinta noaptea, dar si  ziua atunci cand este posibil.

9.Timpul mort se poate anticipa in functie de mai multi factori : anotimp, clima, precipitatii, temperatura, prognoza meteo, acest lucru se poate face atat pentru transport feroviar,maritim si aerian.

10.In cazul infrastructurii rutiere, incidentele se pot anunta prin retele de comunicare ( GPS - TMC, Waze, etc).

11. Monitorizarea traficului rutier se poate face prin aplicatia Google Earth.

11.Monitorizarea traficului feroviar si aerian se poate monitoriza prin montarea  unor Gps -uri pe acestea.

12. Alaturi de sistemul de gps-uri se mai poate, adauga si un serviciu de tip E-Call in care sa fim atentionati in momentul in care apare un incident.

13. Acest  sistem de tip E-Call se poate implementa in colaborare cu o retea de telecomunicatii ( GSM, 4G, etc ) pe o frecventa dedicata.

Va multumesc pentru ajutor ! :)