Faceți căutări pe acest blog

marți, 4 noiembrie 2014

Un week-end pe litoralul romanesc 15 august - 17 august 2014

Deoarece ziua de 15 august 2014 este declarata ca fiind zi de sarbatoare m-am hotarat sa ma duc la mare.
Primul lucru pe l-am facut a fost sa caut un loc de cazare.Variantele pe care le-am gasit au fost in Eforie Sud, Eforie Nord, Mangalia si Navodari.Cand ma refer la cazare, nu ma refer la hoteluri de nu stiu cate stele, ci de cazare la pensiuni.Deoarece la Eforie Sud si Nord cat si la Mangalia am mai fost, am ales sa merg la Navodari.Orasul se afla la cinci kilometri de mers cu masina de statiunea Mamaia dar si la cinci minute de plaja taberei de copii din Navodari.
Dupa ce am ales unde sa ma cazez m-am dus acasa sa imi fac bagajul si sa plec la drum.
Astfel pe data de 14 august 2014, ora 5  dupa-amiaza, mi-am luat bagajul si am plecat catre destinatia finala Navodari. Am ales sa plec in aceasta zi, pentru ca am considerat ca ziua de 15 August 2014 va fi foarte aglomerata.
Ca si ruta de deplasare am ales varianta urmatoare : Autostrada Ploiesti - Bucuresti, centura Bucuresti, Autostrada Bucuresti - Constanta. La intersectia spre Tulcea am schimbat directia pana in apropierea localitatii Ovidiu.Aceasta este urmata de catre Lumina si apoi Navodari.
Autostrada Ploiesti - Bucuresti este impecabila, dar singurul lucru care nu mi-a placut este reprezentata de iesirea de pe autostrada in centura Bucurestiului, unde se lucreaza de cativa ani incet dar sigur.
Zona de cate doua benzi pe sens a centurii Bucuresti pe care se circula pot spune ca este foarte buna, dar cea in care traficul se parcurge pe cat un sens de mers necesita imbunatatiri.Fata de anul trecut pot sa spun despre autoritati ca s-au apucat sa largeasca drumul.In viitor se va circula pe doua benzi pe sens.Am intampinat probleme la intersectia centurii Bucurestiului cu localitatea Voluntari.
Pe Autostrada Soarelui as putea sa recomand sa demareze procedurile de asfaltare a acesteia pe sectorul de drum  Bucuresti Lehliu-Gara, unde sunt placi de beton si multe denivelari.
Pe Autostrada Constanta - Tulcea se circula in conditii de trafic restictionat; in zona se lucreaza.
Iar soseaua dintre Ovidiu si Navodari este buna.
Timpul pe care l-am facut ca sa ajung pana la destinatie a fost de circa patru ore si jumatate.
Deoarece eram obosit dupa o zi de munca si aproape patru sute de kilometri de condus am decis sa ma odihnesc.
A doua zi m-am decis sa merg in Constanta sa vad simularile de forte navale, terestre cat si cele aeriene.
Iata cateva fotografii pe care le-am facut in timpul evenimentelor care au avut loc cu ocazia Ziua Marinei :
Panorama de pe coasta
Un elicopter in aplicatie

O alta vedere de pe coasta
O panorama vazuta de pe coasta

                                                           O aplicatie in larg
Unul dintre elicopterele prezente la demonstratie
O simulare in larg
 Bricul Mircea si alte doua nave
 Bricul Mircea

                  Iar mai jos gasiti cateva fotografii de pe o plaja din Constanta :


 

Tot in acest week-en am vizitat si pe plaja de la Corbu.
Ca si distanta fata de zona unde am fost cazat, plaja de la Corbu se afla la circa douazeci de kilometri.Ca sa ajungeti acolo trebuie sa mergeti pe langa rafinaria Petromidia pana in dreptul urmatoarei localitati in care va apare un semn la dreapta cu indicatia catre golful Corbu.
Pentru a ajunge in golf trebuie sa mergeti prin localitate, dupa care sa parcurgeti drumul din dale de beton.Acest drum parcurge un camp de cativa kilometri.De altfel drumul nu permite decat accesul unei singure masini.In momentul in care doua masini care au directii de parcurgere opuse, una dintre acestea trebuie sa se opreasca in refugiile special amenajate.
Dupa parcurgerea acestui drum de beton urmeaza un drum de macadam pana aproape coasta, dupa care are loc o coborare lina aproape de plaja.
Iata si cateva fotografii facute din foisorul amplasat pe marginea coastei :




Pentru a ajunge in golful Corbu se coboara pe un drum forestier care ajunge direct pe plaja.Iata cateva fotografii :






Mai jos gasiti un apus de soare vazut pe plaja de la Corbu.



A doua zi am mers la plaja din localitatea Navodari. Pot sa va precizez ca aici, se gaseste o zona de camping atat pentru rulote cat si pentru corturi.Aici se gasesc si diverse magazine si restaurante.

Iata si cateva fotografii  facute pe plaja de la Navodari :

 


 

Seara am mers pana in statiunea Mamaia sa vedem carnavalul din Piateta, dar datorita faptului ca vremea nu a tinut cu noi acesta a fost anulat.Dar am imortalizat cateva animatoare din parada carelor alegorice.Iata-le:





Si aici ploaia care a stricat toata distractia :
 
Surpriza cea mai mare am avut-o atunci cand am ajuns in parcarea unde am lasat masina.
Iata de ce spun acest lucru :



In urma ploii, atunci cand am ajuns in parcare am descoperit ca nu am putut sa ajung la masina intr-u-cat apa trecea de glezna.
A doua zi am mers la plaja pana la ora pranzului, tot in Navodari. Nu am stat m-ai mult pentru ca norii au acoperit cerul si a inceput o ploaie rece ca de toamna.Asa ca am plecat spre zona de cazare ca sa imi fac bagajele si sa ma intorc acasa.
La intoarcere drumul a fost foarte aglomerat.Pe autostrada intre Cernavoda si Fetesti s-a mers bara la bara.Dupa care aproape de intrarea pe centura Bucurestiului s-au facut blocaje.


Atat criticile cat si laudele aduse autoritatilor locale nu tin de apartenenta mea nici unui partid.Sunt critici si laude aduse autoritatilor de catre un cetatean roman independent fata de culorile politice.

O zi pe munte - Piatra Arsa - Babele


Astazi 31.08.2014 m-am hotarat sa merg pana la cabana Piatra Arsa si apoi sa urc pana la Babele si respectiv Sfinx.

Cel mai simplu drum de a ajunge la cabana Piatra Arsa, este acela de a parcurge drumul ce face legatura intre Sinaia si Targoviste.Acest drum mai este cunoscut ca fiind numit si Calea Moroieni.Pe acest drum se merge pana la un moment dat in care pe drumul principal se intersecteaza cu un alt drum care duce catre Cabana Cuibul Dorului.

Acest drum este nou asfaltat.El este atat de ingust incat pe anumite portiuni de abia are loc cate o masina pe sens.Pe alocuri drumul are nevoie de parapeti, dar atat autoritatile centrale cat si cele locale vor face tot ce le va fi in putere ca sa rezolve aceasta problema.In schimb drumul este foarte bun.Nu am ce sa le reprosez.
Mai jos  aveti atasate cateva fotografii de la intersectia drumurilor care fac legatura intre Padina si Piatra Arsa( Saua Dichiului ).Iata-le: 


                                           Si o familie de magarusi foarte blanzi




Aici cateva instantane de pe drumul care duce catre cabana Piatra Arsa.



 Iata si multimea de masini cu care turistii au venit.Poate mult prea multe, spun eu, care va duce la o zona cu gunoaie intr-o zona atat de frumoasa.



Dupa ce am gasit un loc unde sa parchez masina, am plecat pe munte, cu gandul de a ajunge la Babele si la Sfinx. 
Pe drum am facut urmatoarele instantane.Asa cum reiese din fotografii se observa numarul mare de turisti care vin din diferite motive in aceasta zona. Anumite persoane precizeaza ca aceasta zona este incarcata energetic.Alte persoane vin “ sa isi incarce bateriile “ pentru o noua saptamana de munca.
Odata ajuns la destinatie.Am inceput sa imortalizez zona.Printrele acestea gasiti si un alt magar dar de data aceasta, era punk-ist.Iata cateva dintre ele.




                                                        Iata si Babele si Sfinxul:




Dupa o plimbare printre Babele si Sfinx am coborat la Cabana Piatra Arsa.



 Pe drum am intalnit ciobanasii care coborau cu oile.Cinste lor.


Acolo pot sa zic m-am simtit excelent.Mancarea este buna, iar servirea este ireprosabila.Preturile mi s-au parut destul de ridicate fata de Cabana Babele.Dar nu poti sa compare BMW-ul cu Trabant-ul.
La final va mai pun si cateva fotografii imortalizate pentru nemurire


 








Va recomand sa mergeti cel putin odata in viata acolo.Merita de vazut tot ce este acolo.

Atat criticile cat si laudele aduse autoritatilor locale nu tin de apartenenta mea nici unui partid.Sunt critici si laude aduse autoritatilor de catre un cetatean roman independent fata de culorile politice.